Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular bölümümüzde, en sık aldığımız soruları ve yanıtlarını aşağıda bulabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi edinmek isterseniz, info@almanisilanlari.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İş ilanlarımızın 3 ana kaynağı şunlardır:

  1. Almanya’da faaliyet gösteren ve kalifiye çalışan bulma konusunda bizden destek alan firmaların verdiği ilanlar,
  2. Ortak çalışmalar yürüttüğümüz seçkin firmaların insan kaynakları departmanlarının bizimle paylaştığı ilanlar,
  3. Firmaların internette, sosyal medyada, iş arama sitelerinde ve farklı platformlarda yayımladıkları iş ilanları.

Öncelikli olarak, bize e-posta aracılığıyla dil durumunuzu, mesleki eğitim aldığınız okulları ve sahip olduğunuz iş deneyimlerini içeren bir özgeçmişinizi gönderiyorsunuz. Biz de en hızlı şekilde inceleyip, sizinle WhatsApp üzerinden durumunuzu değerlendirdiğimiz bir görüşme gerçekleştiriyoruz. Eğer işleyişin sizin için uygun olduğunu düşünürseniz, bir sonraki aşamaya geçebiliyoruz. Bu aşamada, sizin adınıza işverenlere özgeçmişinizi paylaşıyor, gerekli görüldüğünde video görüşmeler gerçekleştiriyor, iş sözleşmesinin hazırlanması ve değerlendirilmesi ile çalışma ön onayı için tüm adımları tarafımızdan yürütüyoruz.

Kısaca belirtmek gerekirse, ekibimiz, hukuk eğitimlerini ve aynı alandaki yüksek lisans programlarını hem Türkiye’de hem de Almanya’da tamamlamış üç deneyimli hukukçudan oluşmaktadır. Daha detaylı bilgiye ‘Hakkımızda’ bölümünden ulaşabilirsiniz.

Bu, çalışılmak istenen işin niteliğine, alınan eğitimin şekline hatta bazı durumlarda kişinin yaşına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Tüm hepsini kapsayacak bir cevap vermek bu yüzden mümkün değil. En yaygın olan şekli için, kısaca mesleki bir eğitim (yüksekokul, üniversite veya meslek lisesi) almış olmak, işin kanundan korunan iş kollarından olmaması durumunda, herhangi bir tanıtım ya da dil şartı olmadan Almanya’ya gelmek mümkün olabiliyor.

Şu an yürürlükte olan Göç Yasası içeriğinde çok kısa zaman dilimleri içinde köklü sayılabilecek değişiklikler gerçekleşti. Örneğin, bundan önce 2 yıllık yüksekokul mezunları bu yasadan faydalanamazken, yeni gelen düzenlemeyle bu kişilerin de Almanya’ya gelme konusunda önü açıldı. Yine eski düzenlemede mesleki eğitimin alındığı alan dışı çalışmaya kesinlikle izin verilmezken, şu anki haliyle durum genişletilmiş oldu. Tabii bunların dışında da, konuya hobi düzeyinde hakim olan, ilgi çekmek isteyen, insanların zor durumlarından faydalanmak isteyen bir takım kişiler de maalesef bu bilgi kirliliğine sebep olabiliyor.

81a olarak adlandırılan (Kanunda düzenlendiği madde) hızlandırılmış bir kalifiye çalışan getirme yöntemi mevcut. Ağırlıklı olarak, meslek eğitimi ya da akademik eğitim almış kişilerin başvurduğu bu yöntem, işverenler tarafından daha çok tercih ediliyor. Bunun en önemli sebebi, kanunun üst sınırlar koymak suretiyle işlemin, özellikle taraflar için öngörülebilir olmasını sağlaması. Kısaca, kanun evrakın tam ve eksiksiz verilmesi durumunda bu işlemin en geç 3 ay içinde biteceğini söylüyor. Burada yabancılar şubesine ödenen bir harç (411 Euro) söz konusu. İş sözleşmesi ve en az 2 yıllık bir yüksekokul diploması, öncelikli şartlar olarak söylenebilir.

Biz, profesyonel bir yaklaşımla, sürecin en başından itibaren tüm işleyişi şeffaf ve dürüst bir şekilde paylaşmayı ilke edinmiş bir ekibiz. Amacımız, gerçekçi olmayan vaatlerde bulunmak ya da zor durumdaki insanlardan ticari kazanç sağlamak yerine, her iki tarafın da memnuniyet duyacağı iş birliklerine imza atmaktır. Sahip olduğumuz hukuki bilgi ve tecrübe ile bu ilkeli yaklaşımımızı birleştirerek, sektörde fark yarattığımıza inanıyoruz.

Sıkça Sorulan Sorular